• Novinky

            • Školské kolo prednesovej súťaže Hviezdoslavov Kubín

            • Dňa 16. 2. 2024 si žiaci našej školy zmerali svoje sily v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Pre prózu sa rozhodli 4 žiaci, poéziu si zvolilo 6 žiakov. Súťaž sa niesla v príjemnej atmosfére, nádejní recitátori predviedli, ako dokážu narábať s umeleckým textom.

              Umiestnenie v školskom kole:

               POÉZIA

              1. miesto: Barbara Podracká

              2. miesto: Tamara Kuchárová a Anna Vivien Pál-Baláž

              3. miesto: Samuel Topor

               PRÓZA

              1. miesto: Adrián Ruman

              2. miesto: Petra Ujháziová

              3. miesto: neudelené

               Víťazi jednotlivých kategórií postupujú do okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. V blízkej budúcnosti nás najlepší recitátori  budú reprezentovať aj na  súťaži Kellnerova Poloma.

              Ďakujeme všetkým za účasť a pekný umelecký zážitok.  Najlepším držíme  palce v ďalších súťažiach. 

            • Som tvoj typ

            • Každoročne sa aj naša škola zapája do aktivity darcovstva krvi.

              Tento rok akciu nazvali organizátori ,,Som tvoj typ,,

              Žiaci OA tak venovali najvzácnejšiu tekutinu a prispeli k záchrane ohrozených životov.

            • Security Day

            • V rámci medzinárodného dňa bezpečného internetu sme na našej škole 8. 2. 2024  zorganizovali Security day. Prednášky pre žiakov II. B, III. A a III. B triedy si pripravili hostia doc. JUDr. RNDr. Pavol Sokol, PhD. z PF UPJŠ Košice, Ladiskav Bačo z firmy Eset a Ing. Peter Matej z firmy eMsec s.r.o. Žiaci sa dozvedeli viac o kryptografii, ako prebieha útok malwarom. O bezpečnostných hroznách okolo nás sa priučili nie len žiaci, ale aj učitelia. Pre žiakov prvého ročníka si pripravil prednášku o malweroch náš školský Bezpečnostný tím.

              Security day prebehol v rámci projektu KyberTímy realizovanom PF UPJŠ Košice, do ktorého je zapojený aj školský Bezpečnostný tím v zložení: Róbert  Emődi, Alex Skokan, Tomáš Záhn, Martina Černická, Tímea Kissimonová, Viktória Čapóová, Alexandra Tóthová


              Hosťom ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            • On-line súťaž ZAV-Zvolen

            • Naši úspešní pisári

              25. januára 2024 sa uskutočnila on-line súťaž ZAV-Zvolen v odpise 25-minútových textov, v odpise textu s penalizáciou 50 úderov a v odpise textu s penalizáciou 100 úderov za chybu. Do súťaže sa zapojilo 10 žiakov našej školy. Medzi úspešných súťažiacich patrili hlavne naši piataci – Erik Sanisló, Tobias Maxin a Jonas Benedikty.  Ako družstvo 3 najlepších zo školy naši získali krásne 4. miesto za OA Bratislava Nevädzová, OA Trnava a OA Senica. Srdečne im blahoželáme a veríme, že svojimi výkonmi dosiahnu pekné výsledky aj v krajskom kole 58. ročníka SIP.

              7. februára 2024 sa uskutočnilo krajské kolo 58. ročníka súťaže v spracovaní informácií na počítači pre žiakov stredných škôl v Obchodnej akadémii Watsonova 61 v Košiciach.

              Našu školu reprezentovalo 14 žiakov vo všetkých 3 súťažných disciplínach a zahviezdili.

              V odpise textu 1. miesto vynikajúcim výkonom získal Tobias Maxin (351,8 č. ú./min), 3. miesto získal Jonas Benedikty, 4. miesto Erik Sanisló a 7. miesto Zoltán Jánosdeák.

              V úprave textu na počítači boli úspešní len žiaci našej školy. 1. miesto získal Dávid Jozef Hajdu, 2. miesto Leonard Garguš a 3. miesto Dominika Tóbisová. Na ďalších miestach sa umiestnili: Martin Dianiška, Adirana Ambrúžová, ján Horvát, Martina Pervanová, Tímea Kissimonová a Martina Černická.

              Výsledky z Wordprocessingu budú známe neskôr.

               

              Na celoštátne kolo SIP do Prievidze svojimi výkonmi postupujú Tobias Maxin, Jonas Benedikty a Erik Sanisló v odpise textu a Dávid Jozef Hajdu, Leonard Garguš a Dominika Tóbisová v úprave textu na počítači.

              K dosiahnutým výsledkom našim žiakom srdečne blahoželáme a držíme im palce aj na celoštátnom kole.

            • Stretnutie zástupcov mesta s členmi Rožňavského mládežníckeho parlamentu

            • Pri príležitosti Dní mesta Rožňava sa v priestoroch radnice konalo stretnutie zástupcov mesta s členmi Rožňavského mládežníckeho parlamentu.

              Na stretnutí sa zúčastnili aj členky Školského parlamentu našej školy, Emma Andrejová, Michaela Mydlová a Simona Číková a zapojili sa do diskusie s primátorom mesta Michalom Domíkom a jeho zástupcom Michalom Drenguniakom.